Szent László Kórház / 9600 Sárvár, Rákóczi u. 30. / Telefon: 36-95/523-000

Nyitóoldal » Osztályaink » Rehabilitációs osztály

Rehabilitációs osztály

Az osztály rehabilitációs mátrixként működik. Minden olyan terápiás egységgel rendelkezik, amely a rehabilitációs ellátáshoz szükséges. A terápiás rész is a hatékonyság érdekében a mátrix elv szerint működik, pontos időbeosztással és a szakmák közötti átjárhatóság a rehabilitáció hatékonysága érdekében biztosított.


Komplex onkológiai rehabilitáció

A rosszindulatú daganatos betegek komplex, multidiszciplináris együttműködést igénylő kivizsgálásának, kezelésének és ellenőrzésének alapvető szempontjai közé tartozik az onkológiai rehabilitáció szükség szerinti megvalósítása és a megfelelő életminőség elérésének, megtartásának támogatása. Az egyénre szabott, egymástól elválaszthatatlan testi és lelki rehabilitáció - amely magába foglalja a pszichoszociális rehabilitációt és az életminőség koncepcióját is - a diagnózis megállapításától kezdve, a kezelések folyamán, egészen a tartós tünetmentesség eléréséig, illetve eredménytelen terápia esetén a még hátralévő időben, a halál bekövetkeztéig tart.

 

Nőgyógyászati rehabilitáció

Az aktív fekvőbeteg- vagy járóbeteg-szakellátás során diagnosztizált és gyógykezelt nőgyógyászati betegségek ellátását követően szükségessé válhat a rehabilitációs kezelés. Magyarországon három helyen Harkányfürdőn, Parádon és Sárváron van nőgyógyászati rehabilitációval foglalkozó kórházi osztály vagy részleg.

 

Pszichoszomatikus betegek rehabilitációja

A kifejezés egy görög eredetű szóösszetétel (psyhe = lélek; soma = test). 
Maga a megbetegedés a lélek és a test oda-vissza kölcsönhatásának zavarából ered. Ennek megfelelően a kezelés is elsősorban a lelki okokra irányul, noha emellett a fizikai tünetek is enyhíthetőek.

 

Gastroenterológiai betegek rehabilitációja

 

Mozgásszervi rehabilitáció

A mozgásszervi betegségek igen elterjedtek. Amozgásszervi betegségek között vannak teljesen meggyógyíthatók, olyanok, melyek akár spontán is meggyógyulnak, de nagyon sok a krónikus, a fel-fellobbanó, időnként lecsituló kórfolyamat, sőt az egyre fokozódó b

 
[1]